Дистазата през погледа на коремния хирург. Подкаст с д-р Ивайло Евстатиев.

Д-р Ивайло Евстатиев e хирург в медицински център Доверие и в Медицинска академия. Завършва медицински университет София, след което изкарва курс по чернодробна хирургия и висцерални трансплантации в Хамбург, а през 2014 г. официално придобива специалност хирургия отново в медицински университет София.

Подкастът с него е един от най-слушаните в канала ни и не без основание! В него д-р Евстатиев обяснява подробно и разбираемо какво представлява диастазата, какво я отличава от херния, как се диагностира и третира, как може да се предпазим от нея. Отговаря на много въпроси, зададени от майки и развенчава доста митове.

Подкастът е в две част и може да го изслушате като кликнете върху линковете по-долу:

  • Част 1
  • Част 2
    • Д-р Евстатиев препоръчва при диастаза да се прилагат консервативни, а не оперативни методи лечение! Според него диастазата не е заболяване, а козметичен проблем. Операцията на диастаза обаче е сериозна хирургична интервенция, каквато той не препоръчва за отсраняване на козметичен проблем.

      Д-р Евстатиев е лекарят, с който ние се съветваме и към на който насочваме момичетата, имащи колебания дали програмата ни е подходяща за тях. Може да се свържете с д-р Евстатиев тук.